NK Meisjes

nkmeisjes

Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft Easterein het Nederlands Kampioenschap kaatsen voor meisjes gewonnen. De tweeling Roelie en Corrie Kroondijk en balkeerder Nynke Pauw versloegen in de finale Dronryp met 2-5, 6-6. Voor Dronryp kaatsten Inge Jansma, Julia Marthine Rienks en Senne Idsardi. De derde prijs was voor Makkum met Chantal de Witte en de nichtjes Larissa en Anouk Smink.

Easterein begon de dag overtuigend met een 5-0, 6-0 zege op Reduzum. Vervolgens werden Grou en Stiens verslagen waarna Easterein in de halve finale het sterke Makkum trof. Makkum had net daarvoor een zwaarbevochten overwinning op Workum geboekt met 5-5, 6-4. In de halve finale liep het niet aan Makkumer kant en Easterein greep de kansen. Op 5-2, 6-0 pakte Easterein de finaleplaats.

In de finale kwam het Eastereinder trio Dronryp tegen met de sterke Inge Jansma. Maar Dronryp had er al een paar zware partijen op zitten. Op de tweede lijst versloegen ze maar net Winsum met 5-5 en 4-6 en op de derde lijst Sexbierum-Pietersbierum met 5-4, 6-2. Dronryp had niet genoeg power meer over, de Eastereinder tweeling Roelie en Corry Kroondijk waren op en uit de sterksten. De overwinning met 2-5, 6-6 betekende een terechte kampioen. Het kampioenschap voor de meisjes wordt sinds 1984 gehouden, Easterein was nog niet eerder kampioen.

De organisatie was in handen van VvV Menaam, de vereniging had het uitstekend voor elkaar, de dag verliep vlot en vlekkeloos.

Klik hier voor de foto’s.

Bron: Kaatsnieuws.com