Programma Menamer Merke 2024

Vanaf woensdag 22 mei is het weer tijd voor de Menamer Merke. Lees hier alles over wat er dit jaar allemaal op het programma staat. Kaatsen voor zowel leden als KNKB Hoofdklasse Dames en Heren, volleybal, elke avond feest in de grote tent op het kaatsveld, kermis en een Wollig Landleven Fair. Van 22 t/m 26 mei is er voor iedereen wel iets te beleven tijdens de Menamer Merke. 

de boer transport

We beginnen in tegenstelling tot andere jaren niet op vrijdag-, maar al op woensdagavond. Dit heeft alles te maken met het feit dat kaatsvereniging V.v.V. Menaem in 1899 opgericht werd en dit jaar dus een 125-jarige jubileum viert. Hieronder is alle informatie per dag terug te vinden. Dankzij onze hoofdsponser De Boer Internationaal Transport & Warehousing geldt voor de hele Menamer Merke geldt: elke dag gratis toegang !

Van vrijdag t/m zondag is er ook een kermis op het pleintje bij het oude gemeentehuis aan de Dyksterbuorren. Hiervoor worden wel de normale ritprijzen gerekend.

Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar tegenover de ingang van het kaatsveld op Bitgumerdyk 3A in Menaam

Woensdag 22 mei 2024

Garagebedrijf Aart Terpstra Jeugdledenpartij

Op woensdag beginnen we om 17:00 uur met de Garage Aart Terpstra Merkepartij voor onze jeugdleden. Opgave kan via onderstaande link en is voor alle Menamer jeugd t/m geboorte jaar 2006. Wanneer je geen lid bent van de kaatsvereniging betaal je € 5,00 inleg. 

Opgavelink Garage Aart Terpstra Merkepartij


‘Fryske Jûn’ met Piter Wilkens, Jan de Haan, Butterfly en Geert van Tuinen

Op woensdagavond is er van 19:30 tot 22:30 uur een Fryske Jûn welke gepresenteerd wordt door menamer Geert van Tuinen. De entree is gratis!

Tijdens deze avond zijn er anekdotes/verhalen over o.a. kaatsen, voetbal en de Wiko’s. Zal Siebe Zwerver de boel op stelten zetten, Butterfly verzorgt de muzikale omlijsting en ook Piter Wilkens zal een aantal liedjes ten gehore brengen.

Als afsluiter van deze avond is er ongeveer vanaf 22:30 uur muziek van Butterfly en kan er nog een uur lang volop gedanst worden, maar dat mag natuurlijk eerder ook al!

Donderdag 23 mei 2024

Voorrondes volleybal toernooi

Om 18:00 uur beginnen de voorrondes van het volleybal toernooi. De finales zijn op zaterdag. Geef je snel op! Bijvoorbeeld als een straten- of vriendenteam. Voor meer informatie klik je op de onderstaande link:

Volleybal toernooi Menamer Merke 2024


Feest in de tent met ABBA Experience

Donderdagavond gaan we om 21:00 uur terug in de tijd met ABBA Experience. Deze ABBA tribute band brengt een eerbetoon aan de bekendste meest succesvolle Zweedse glitterrock band ooit. Laat je ook grijpen door de energie en onweerstaanbare sound van Agnetha, Björn, Benny en Anna-Frid. De entree is gratis! 

Vrijdag 24 mei 2024

Bouwbedrijf Grijpma Merkepartij Senioren

Vrijdag is er vanaf 16:00 de merkepartij voor ‘senioren’. Deze kaatspartij is voor alle (oud-)Menamers die in 2009 of daarvoor geboren zijn. Bij voldoende opgave kaatsen in diverse leeftijdscategorieën. Wanneer je geen lid bent van V.v.V. Menaem betaal je € 5,00 inleg. Opgeven kan via de onderstaande link:

Opgavelink Bouwbedrijf Grijpma Merkepartij


Feest in de tent met Bandje Voor De Sfeer

Voor het avondprogramma  van de Menamer Merke op vrijdag 24 mei hebben we allround coverband Bandje Voor De Sfeer geboekt. Deze band bestaat uit 6 ervaren enthousiaste muzikanten. Ze spelen met een spetterend allround repertoire dat van Hazes naar Aviccii en van een rock klassieker naar een top 40 kneiter gaat. Al dan niet in medley vorm. De entree is gratis!

Zaterdag 25 mei 2024

KNKB Dames Hoofdklasse Gouden Wilhelmina partij

Om 11:00 uur gaan de beste Dames kaatsers van Fryslân de strijd met elkaar aan tijdens de Gouden Wilhelmina partij. Het is ons dit jaar weer gelukt om voor een flinke prijzenpot te zorgen. De totale prijzenpot heeft een waarde van bijna € 1.500,– Voor de winnaressen van deze door elkaar loten partij ligt er per persoon 1 Gouden Wilhelmina munt klaar. Mis dit niet en zorg dat je hier bij bent. De entree is gratis!


Finaleronde volleybal toernooi

Op donderdag hebben de teams al gestreden in de voorrondes en deze zaterdag is het om 18:00 uur tijd voor de finale ronde. Welke teams gaan er dit jaar met de prijzen vandoor? Meer informatie over het volleybal toernooi vind je hier:

Volleybal toernooi Menamer Merke 2024


 

Feest in de tent met Fantix en All Tha Fokk

Zaterdagavond (vanaf 21:00 uur) zullen 4 fantastische muzikanten en 1 waanzinnige zangeres ervoor zorgen dat je muzikaal in heaven verkeerd. Fantix is de band van nu. Voorheen bekend als SPOT. Vol beweging, energiek, muzikaal topniveau, uitgekiende show mét special effects.

Na het winnen van vele harten in het oosten is nu ook de rest van Nederland aan de beurt. De show is een aaneenschakeling van de mooiste momenten, van Guilty Pleasure tot een verrassende close harmony show. Gespeelt in de mooiste en meest verrassende vet sexy medley’s.

Als afsluiter van de avond gaat onze eigen DJ All Tha Fokk de tent op de kop zetten, zoals alleen hij dat kan!

Ook vanavond is de entree gratis!

Zondag 26 mei 2024

Wollig Landleven Fair

De laatste dag van de Menamer Merke begint om 11:00 uur met de Wollig Landleven Fair. Er zijn ook dit jaar weer diverse standhouders in de bij Wollig Landleven bekende thema’s wol, lifestyle en streekproducten. Ook zijn er verschillende foodtrucks. De fair duurt tot 16:30 uur.


de boer transportDe Boer int. Transport & Warehousing Heren Hoofdklasse Gouden Willem partij

Om 12:00 uur begint de traditionele Gouden Willem partij. Dit jaar ligt er voor de winnaars van deze KNKB vrije formatie wedstrijd, per persoon 1 Gouden Willem munt klaar. De prijzenpot voor deze Heren Hoofdklassepartij is gevuld met ruim € 2.500,–. Fanfare Constatia uit Menaam zal deze kaatsdag van de muzikale omlijsting voorzien.


Muziek in de tent met Butterfly

Aansluitend op het kaatsen zal stemmingsorkest Butterfly vanaf ongeveer 18:00 uur het Merke weekend in Menaam muzikaal afsluiten. Met een allround repertoire van Hollandse maar ook zeker Engelse meezingers krijgt orkest Butterfly de meeste halsstarrige danser op de dansvloer.

Toegang is de hele dag gratis!

Meer nieuws